Børnene

Ankomst og afhentning

Det er selvfølgelig vigtigt at jeres barn får en god start på dagen i børnehuset. Derfor er det vigtigt for os at vi har sagt hej til jeres barn og måske hørt lidt om hvordan jeres morgen er gået. Ligeledes vil vi gerne fortælle lidt om jeres barns dag i børnehaven, når I henter. Vi kan derved i samarbejde fremme barnets trivsel i Møllegården. Hvis jeres barn bliver hentet af andre end jer selv skal vi informeres om dette.

Mad – og måltidpolitik

Møllegården har en mad – og måltidspolitik og den udleveres ved opstart i børnehuset. Vi henstiller til at den overholdes.

Mad og frugt

Børnene har selv deres madpakke med hver dag som lægges i køleskabet, der hører til barnets stue. Husk navn på madkassen. Herudover skal børnene selv have frugt med hver dag, som lægges i frugtkurven på stuen. Hvis frugten skal på køl, lægges den i svaleskabet, i depotrummet i køkkenet.

Skiftetøj

Det er bedst hvis jeres barn altid har mindst et sæt skiftetøj, fra inderst til yderst, i sin garderobe. Vi er ude i al slags vejr, sommer og vinter, så husk også regntøj, gummistøvler og varmt tøj. Når vi er indendørs, er det bedst hvis jeres barn har indesko på. Husk altid navn i alt tøj og fodtøj.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt at der ikke er snore i trøjer, jakker, huer mv.Blå skoNår vejret skifter fra solskin og sommer og i stedet byder på regn og sjask vil der i vindfanget blive sat blå sko op. Blå sko er en overtrækssko til alle forældre, der henter og bringer børnene. I bedes tage disse overtrækssko på inden I går ind på jeres barns stue. Dette er for at minimere vandpytter, jord og andre ting man kan slæbe med sig rundt i sådant et vejr.Fødselsdage

Når et barn har fødselsdag hejser vi det store flag på legepladsen og sætter et flag ved døren ind til barnets stue. Spørg på stuen hvordan vi fejrer dit barn.  

Oprydning

I Møllegården lærer vi børnene at rydde op efter sig. Dette gælder også når I henter jeres barn, medmindre der er andre børn der leger med det samme legetøj. Hver fredag skal barnets garderobe tømmes helt, så rengøringen kan komme til at gøre rent der. De øvrige dage skal I bare sætte støvler og lignende op på garderoben så der er plads til den daglige rengøring.

Opslag og nyhedsbreve

I jeres barns garderobe, eller opslagstavle på stuen eller i vindfanget, vil der jævnligt hænge opslag om diverse aktiviteter og hvad der ellers rører sig i Møllegården. Det er vigtigt for vores planlægning at I husker at læse disse opslag samt at I krydser af på de sedler om fremmøde ved ferier, forældremøder og lignende. Vi sender breve med hjem med plan over de på forhånd planlagte aktiviteter – der kan dog ske ændringer.